Saturday, May 26, 2012

Θεσσαλονίκη: Έκθεση Βιολογικών και Παραδοσιακών προϊόντων την Κυριακή

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος στον κήπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Κυριακή απο τις 6 έως και τις 10 το βράδυ, η Έκθεση Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών προϊόντων, με τη συμμετοχή 40 βιοκαλλιεργητών απο τη Βόρεια Ελλάδα. 
Στην έκθεση, που γίνεται από την εφημερίδα «Οικολογία και Περιβάλλον» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι βιοκαλλιεργητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν και να πωλήσουν τα οικολογικά και παραδοσιακά τους προϊόντα –τυποποιημένα, φρέσκα κρέατα, λαχανικά, ρύζι, μακαρόνι και άλλα. 
Το πιο σημαντικό όμως, όπως τόνισε ο εκδότης της εφημερίδας, Σάββας Παντελιάδης, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε προσωπική επαφή με τους παραγωγούς και να λύσουν τις όποιες…απορίες ενδεχομένως έχουν σχετικά με την πιστοποίηση των προϊόντων που προμηθεύονται. Πάντως, όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε, ενώ το καταναλωτικό κοινό στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τα βιολογικά τρόφιμα, ωστόσο η τιμή τους, που είναι ακριβότερη έναντι των συμβατικών, τους αποτρέπει για την αγορά τους, λόγω οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε συρρίκνωση του εισοδήματός τους.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, σε χαιρετισμό που θα απευθύνει στην εκδήλωση πρόκειται να επισημάνει μεταξύ άλλων ότι το σύνθημα «τρώμε οικολογικά-ζούμε υγιεινά», μπορεί και πρέπει να επικρατήσει, να γίνει τρόπος ζωής και να καταστεί σημείο αναφοράς για όλους, αφού όπως θα επισημάνει «αποτελεί τον αναξιοποίητο πλούτο της Μακεδονίας». 
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται και από 11 παραδοσιακά, χορευτικά, μεταξύ των οποίων Πόντιοι, Βλάχοι και Θρακιώτες, αλλά και γεωργιανά μπαλέτα με μικρούς χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθέριου-Κορδελιού.
agelioforos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

EL News

Blog Widget by LinkWithin